Wednesday, June 3, 2009

Docs to download

PNAS (Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America) pune la dispozitia utilisatorilor si articole gratuite, dintre care cateva sunt axate pe rezultatele obtinute in urma practicilor meditative. Lectura placuta!:)

S-au facut si se mai fac multe experiente pe subiecti care sunt novici in arta meditativa. Acestia trebuiau sa mediteze timp de 30 de minute timp de 8 saptamani.
Observatiile au aratat ca acest gen de practica are efecte semnificative asupra tensiunii, anxietatii, rezistentei la durere, sistemului imunitar sau a calitatii atentiei. Stresul e diminuat, riscul de recadere in depresie e redus cu 40%, procesul de vindecare a psoriarisului e marit cu 30%.

NB: Ideea nu e neaparat sa meditezi foarte mult, ci sa o faci in mod regulat. Creierul trebuie solicitat in mod repetat: are nevoie de vreo 30 de zile pentru a prezenta modificari ale functiilor neuronale (vezi neuroplasticitatea).

1 comment:

Owner said...

Meditatia e deja o componenta acceptata in diverse terapii :) numa ca nu se numeste neaparat meditatie acolo, ci "mindfulness exercise" :)