Saturday, September 26, 2009

The strangest thing

Ma trezesc in aceasta dimineatza si, dupa cateva activitati indispensabile, ma apuc de lucru. Dupa ceva sanskrita ma pun sa citesc dintr-o carte despre Krama (una din scolile din SK). Si citeam si luam note, si cum avansam asa, parca se tot accentua atmosfera Craciunului!!! Tot auzeam in minte colindele Madrigalului si ale lui Hrusca, pana cand chiar m-am pus sa le ascult. In timp ce ascultam mi-am pregatit ceva de mancare, si gustul mancarii mi-a evocat si el Craciunul (din cauza semintelor de brad?). In acel moment mi-am spus: "Gata! azi e Craciun!" si am decis sa-l sarbatoresc de fiecare data cand imi vine. Oricum de ani de zile nu-l mai simt de ziua lui oficiala, asa ca.. decat sa fiu dezamagita ca nu e asa cum vreau, mai bine fructific momentele acestea.
Acum ascult in continuu "Ma luai luai" de Tudor Jarda (gasesc ca e minunata) si beau "Christmas tea" pe care l-am cumparat la Londra si care evoca si el foarte bine Craciunul. Am pornit si beculetele, iar mai tarziu am de gand sa-mi procur niste "After Eight".

Dar lucrul cel mai straniu e ca texte despre SK imi evoca un astfel de context!! Pana si eu gasesc lucrul asta bizar. E drept ca sunt niste elemente in el care aduc a Crestinism, dar nu cred ca de aici mi se trage. Poate de anul trecut, cand iar ma simteam de Craciun prin noiembrie, si in timp ce lucram la sanskrita pentru cursuri, ascultam colinde si mancam ciocolata cu menta.

12 comments:

AC said...

Hm, ciudat.

Hai sa ma laud si eu la tine ca nu mai am rabdare. Ma invart ca un leu in cusca. :P

Ghici unde merg maine?

......ai ghicit?

A. B. said...

Waaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Suuuuuuuupeeeeeeeeeeeeer!!!!!!!!!!!!!
O sa o vezi pana si pe Iris Iran Farkhondeh care a fost tutorele meu de sanskrita la Sorbonne Nouvelle:) Si mai mult, pe Isabelle Ratie care si-a facut doctoratul cu profa mea si care e absolut geniala!!!!! Si ce sa mai spun de Sanderson si restul...
Pai nu-mi ramane decat sa-ti urez un sejur cat mai placut :)

Owner said...

scumpa mea, de cand a venit toamna mie-mi miroase a craciun. cred ca e aerul care a devenit brusc rece, si sentimentul ala cand inauntru e bine si cald cand afara stii ca e rece si bate vantu, si o cana de ceai prinde atat de bine, da totusi parca e fain sa umbli pe-afara in frig, ca e o oarecare agitatie, o trebaluiala, o anticipatie, si parca se potriveste asa de bine imaginea si mirosul de brad, si e timpul sa te gandesti la cadouri :) am si eu sentimentul de craciun - auzi, si cred ca e geniala ideea ta cu sarbatoritul craciunului cand iti vine! am sa o adopt si eu, pe cuvant! ca nici eu nu-l simt de ziua lui, da asa, spontan si cand are el chef, vine asa un val de craciun si e asa de frumos! :)

ha he ha... shalala...

A. B. said...

...ha he hae hae hae...!!!!!!!:)))
hihihihi!!
Ai ai ai.. era cat p-aci sa uit!!!!!
mai, odata si odata tot trebuie sa ne vedem de Craciun sa-l reactualizam!!:)) asta daca mai gasim regulile!:)

Aici la Paris inca nu e prea frig.. si nici macar nu o sa avem zapada! Nu credeam ca o sa ajung sa spun asta, dar imi lipseste (din cand in cand) frigul din Tg Mures!:) (nu vorbesc de Bucuresti, pentru ca acolo e crivatz:) )

Owner said...

auzi, partea buna cu ideea ta cu sarbatoritu craciunului cand iti vine e ca asa, vom putea sa-l reactualizam si in alta zi, nu trebuie sa fie neaparat in 24 seara (sau cand am hotarat noi ca il facem) :) asa ca, daca ne-om vedea candva in iulie, si se intampla sa 'get the christmas feeling', ne apucam si dam foc la pufuletzi.

Aualeu. Unde gasim pufuletzi?

:)

A. B. said...

bweeeeeeeeeeeehehheheeeeeeeeeeee!
chiar ca nu prea vad cum o sa ne descurcam... va trebui sa improvizam. Ardem chipsuri sau sticksuri:))

da, buna observatia cu momentul!:)))
Ah! din cate-mi aduc eu aminte trebuia si un pom cu globuri, nu?..

Owner said...

apai aia n-o fi mare problema, ca daca bine imi amintesc nu se specifica nicaieri ce fel de pom (adevarat, artificial, desenat, facut din betze legate, etc) si nici ce fel de globuri - plus, din alea se gasesc tot anu, cel putin aici :) da pufuletzii.. aia va fi dificil :))

A. B. said...

Ah!! stiu!!
sigur mai exista asa ceva prin Targu Mures... poate ii convingi pe ai tai sa ne trimita o punga:))

Owner said...

ahhh genial :D acum se pune problema... la tine, sau la mine? :))) sau pe oceanul atlantic, se plimba un peste mic.. :)

stii, nu cred ca se mau gasesc pufuletii aia buni, cu lapte praf - cred ca acum sunt numai aia mari umflati si sarati ca vai de ei. Pacat, erau buni aia originali :) da pentru incendiat or fi buni si astia mari :)

A. B. said...

:))))))))))))
Da mai, au trecut anii "ca nouri lungi pe shesuri " sau ceva de genul, si nici macar pufuleti autentici nu mai gasesti... :))
Ah, locatia nu va fi o problema, le dam in ultimul moment indicatiile pretioase, ca oricum va trebui sa fim impreuna, asa ca...

Owner said...

recitind commentsurile noastre - cred ca suntem singurele fiintze din lume care asociaza craciunul cu incendiatul pufuletzilor :D

A. B. said...

:)))))))))))))))))))))))
Macar de-ar fi numai atat...